Bygg ett plåttak med vacker arkitektonisk design

Last modified date

Plåt är ett mångsidigt material som låter dig bygga vackra arkitektoniska byggnader, strukturer och tak. Ett plåttak är utan tvekan det bästa valet när du behöver en helomläggning av taket. Med ett plåttak kan du vara säker på att taket får ett vackert utseende som håller i decennier utan att läcka.

 

Överväg att anlita Kompetens Plåtslageri

 

En varm rekommendation är att överväga Kompetens Plåtslageri som har varit verksamma sedan 1979 då Bo Frykman grundade företaget. Närmare bestämt har detta familjeföretag tre generationers erfarenhet av plåtslageri! Numera består Kompetens Plåtslageri av ett sammansvetsat team av erfarna plåtslagare som ställer upp i hela Stockholm och närliggande områden. Ett förslag är att besöka deras användarvänliga webbplats och kika på alla vackra referenser på utförda takarbeten. Du kommer se att Kompetens Plåtslageri har erfarenhet av att arbeta med allt från helomläggning till kulturmärkta tak och plåtdetaljer. Denna breda kompetens gör Kompetens Plåtslageri till en eftertraktad expert på plåttak i Stockholm.

 

Fördelar med plåttak

Det finns en rad arkitektoniska och praktiska fördelar med plåttak:

  • Är energieffektiva – Plåttak är energieffektiva eftersom de förhindrar varm luft från att läcka ut på vintern och håller luften sval på sommaren.
  • Har en lång livslängd och hållbarhet – Plåt är ett långlivat och hållbart material som står emot hårt väder som regn, hagel, vind, snö och gassande sol. Detta förhindrar skador och sprickor som i värsta fall kan leda till vattenskador.
  • Passar överallt – Plåt är ett av de mest mångsidiga materialen som är perfekt för att förverkliga din arkitektoniska vision. Oavsett hur utrymmet ser ut kan plåten formas för att skapa dekorativa detaljer eller funktionella element.

Förutom ovanstående fördelar kan du också välja mellan flera typer av plåt till ditt tak. Vilken typ av plåt som är bäst i ditt fall beror på vilken arkitektonisk stil du eftersträvar.

Tre av de vanligaste typerna av plåtmaterial inkluderar följande:

1. Rostfritt stål – Rostfritt stål är ett utmärkt plåtmaterial på grund av den mindre benägenheten att deformeras, böjas eller repas. Eftersom det är korrosionsbeständigt kan det också utsättas för regn och snö utan problem.

2. Aluminium – Aluminium är otroligt motståndskraftigt mot vatten och korrosion. Det fungerar bra för tak och kräver lite underhåll.

3. Koppar och mässing – Koppar är ett mångsidigt material som är lätt att forma och korrosionsbeständigt. Det är mycket användbart på tak och kan skydda andra material mot korrosion.

kalle