3# tips för harmoniserande inredning

Om du tycker om arkitektur vill du också att din inredning ska harmonisera. Bostaden, möblerna, tak, golv och väggar ska hänga ihop som en helhet för att skapa ett skönt och avslappnat hem.

1# Dina möbler

Dina möbler påverkar väldigt mycket hur ditt hem upplevs. Alla möbler har färg och form. Att få möblerna att harmonisera med varandra, både i stil och material, gör mycket för att skapa ett genomtänkt hem. Du ska satsa på möbler med god och genomtänkt design. Det är mycket lättare att skapa ett vackert hem när du använder material med eget liv, som valnöt, ek, krom, stål, sammet, filt och anilinläder. Den skandinaviska designen har en inneboende harmoniserande stil och är perfekt för dig som vill ha ett skönt hem, både för fritid och arbete. Vilka slags möbler du köper påverkar också väldigt mycket. Satsa på riktiga designmöbler, så kan du skapa ett hem som håller över tid. Köp designmöbler hos BoConcept som också erbjuder kostnadsfria inredningstips av inredare. BoConcept är ett dansk premiumvarumärke med möbler och heminredning. För att garanterat få ett harmoniserande hem kan du också anlita en professionell inredare.

2# Golv, tak och väggar

När vi tänker på inredning är det ofta möbler och tapeter som främst kommer i vårt fokus. För ett harmoniserande hem måste du även beakta tak och golv. Det är helheten med tak, väggar, golv och möbler som skapar en stilfull och personlig känsla. Även om du gillar att ha relativt mycket möbler, mattor, lampor och inredningsdetaljer, så kan du skapa ett avslappnat hem som inte känns plottrigt när det finns en grundtanke. Att ha mörka bjälkar i taket som tas upp av ett mörkt bord skapar en enhetlig känsla. Detsamma gäller om du satsar på trägolv, som bokstavligen kan kombineras med allt.

3# Belysning

Det finns lampor och så finns det lampor. Du kan sätta upp belysning för att få ljus, sedan kan du sätta upp belysning för att både lyfta din inredning och få ljus. För att få ett skönt ljus bör du ha mycket belysning, samtidigt får det inte bli plottrigt av en massa lampor. Bästa sättet för att både kunna ha mycket belysning och en stilren känsla är genom att ha inbyggd belysning eller köpa möbler med inbyggd belysning. Dels köpa belysning utifrån möblerna. Om du har köpt BoConcepts underbara hörnsoffa Amsterdam i loungemodul, så är det smart att samtidigt köpa en lampa som tar upp både färg och form utan att det känns för matchat. Ett helmatchat hem känns opersonligt, medan ett omatchat hem blir rörigt och plottrigt. Det är när möbler och belysning harmoniserar i färger och former, utan att efterapa varandra, som du får en harmonisk inredning.

kalle