Sätt din favoritarkitektur på väggarna

Arkitektur är en fantastisk blandning av vetenskap, estetik och stor kreativitet. Tack vare människans nyfikenhet och ständiga strävan efter innovation finns det arkitektoniska mästerverk som stått i många tusen år. Reser du runt i världen eller bara tar en liten promenad i närmaste stad kommer du upptäcka vacker, kul, spännande eller rentav gräslig arkitektur. Smaken varierar och därför har du säkert flera favoriter som kan vara inspirerande att sätta upp på väggarna.

Genom att inreda hemmet eller kontoret med den arkitektur du tycker allra bäst om kan du omge dig med allt från trevliga semesterminnen till framtida drömmar. Ta egna foton eller beställ färdiga affischer, och låt rama in dem med passande fotoramar som ger rummen du vistas i intressanta teman och motiv såväl som en mycket personlig stil.

Välj konkreta eller abstrakta motiv

Om du vill sätta upp bilder på arkitektur på väggarna kan du antingen skaffa klassiska fotografier som visar byggnaderna rätt upp och ner, eller välja detaljer från dem som ger en mer konstnärlig eller abstrakt karaktär. Köp en poster på Peterskyrkan i Rom eller fota Bramantetrappan när du är där nästa gång, förstora en bild på Eiffeltornet eller zooma endast in på dess berömda gallermönster. Det finns massor av olika vinklar och tillvägagångssätt och många berömda byggnader har små, hemliga detaljer som arkitekten lämnat efter sig. Ta till exempel den kända fontänen Fontana dei Quattro Fiumi på Piazza Navona i Rom som föreställer floderna Nilen, Donau, Ganges och Rio de la Piata. En vacker och intressant fontän med många utsmyckningar. Tittar du däremot lite närmare upptäcker du plötsligt en figur som ser ut att försöka värja sig från något hemskt. Enligt legenden var det fontänens skapare Berninis sätt att protestera mot en rivals konstruktion av en närliggande kyrka, vars fasad Bernini tyckte var förskräcklig, Som sagt, smaken varierar och arkitektur väcker många känslor, vilket gör den till ett perfekt motiv på väggarna.

kalle