Inredningsarkitekt med en touch av skandinavisk känsla

Last modified date

Som inredningsarkitekt kan du arbeta med många olika områden, som exempelvis privata bostäder, hotell eller butiker. Med din kunskap hjälper du till att rita och utforma inredning till både offentliga och privata miljöer, och du har all möjlighet att sätta ditt unika och personliga avtryck på det du skapar.

Du skapar känslan och atmosfären

Den skandinaviska stilen är väldigt populär här i Norden men också i många andra av världens länder. Närheten till naturen; mjuka, naturnära färger och toner, ljusinsläpp som får rummen att leva upp och naturmaterial i både möbler och dekorationer skapar en känsla och atmosfär som är väldigt speciell för den här stilen. Med accenter i exempelvis metall och sten, och genomslag av färgdetaljer i dovt grönt, djupt blått, mattsvart och guldiga toner bjuds vi in att koppla av och ta det lugnt i våra hem. Gröna växter och olika mattor, varför inte en vacker viskosmatta, skapar ytterligare liv till hemmet. Du som inredningsarkitekt har möjlighet att skapa de perfekta förutsättningarna för den skandinaviska känslan, speciellt om du har ett direkt samarbete med bostadsinnehavaren. Jobbar du mot mer offentliga miljöer ser arbetet lite annorlunda ut, inte minst med tanke på att byggnaderna är annorlunda utformade, men det är fortfarande ett fantastiskt jobb att utföra, och en spännande resa att göra tillsammans med dina kunder.

 

Visioner och förändringar

Som kund är det alltid en ynnest att få möjlighet att vara i direkt samarbete med en inredningsarkitekt, inte minst eftersom du då får alla möjligheter att utforma dina drömmars hem eller göra verklighet av din vision för ditt hotell eller din butik. Det viktigaste är att du följer din plan och idé, men eftersom du arbetar med en inredningsarkitekt kan det också vara klokt att se till att resultatet utformas så att det även är lätt att göra förändringar om eller när det kan behövas. Vartefter kan det behövas renoveringar eller du kanske vill byta stil, och då ska det inte vara alltför svårt att genomföra det. Men med detta i åtanke är det fritt fram att låta din kreativitet flöda tillsammans med inredningsarkitekten, och tillsammans kan ni skapa fantastiska resultat.

kalle