Arkitektur – en viktig formgivning av fysiska objekt

Last modified date

Begreppet arkitektur är större än vad man tror och innefattar byggnader, konst, städer, landskap, möbler eller inredning. När man talar om arkitektur, handlar det om allt byggande av människan i stor eller liten skala stora av fysiska objekt. Arkitektur är även en del i planeringen och utformandet av samhällsfunktionella platser.

 

Stockholms tunnelbana – en kreativ resa i arkitekturens värld

Stockholms tunnelbanesystem är en fantastisk resa genom arkitekturens värld och speglar årtionden av historia! Ett faktum är, att arkitekturens miljö påverkar oss och därför är arkitekturen på tunnelbanestationerna bidragande till hur vi trivs med att resa i tunnelbanan. Ett bra exempel är Kungsträdgårdens tunnelbanestation med sin storslagna konst och vackra, genomtänkta arkitektur som grundar sig från 1970-talet. Inte långt från Kungsträdgårdens station, kan man besöka 1950-talsarkitektur på station Hötorget eller Rådmansgatan med dess enkla och rena linjer. Går man av vid Rådmansgatan, kan man besöka ett av Stockholms storverk inom arkitektur, det unika Stockholms stadsbibliotek, skapat och ritad av kända arkitekten Gunnar Asplund. Oavsett om man bygger större eller mindre byggnader, som hus eller fastigheter med lägenheter, krävs det tillförsel av el. Ett smart tips är att man jämför elavtal mellan fler leverantörer om man har svårt att välja en passande elleverantör!

Upplevelser av det skapade rummet

Inredning är en del av skapande inom arkitektur och man kan arbeta som

kreativt skapande inredningsarkitekt med rummet som palett. När man arbetar som inredningsarkitekt kan element som ljuskällor, möbler, väggar eller inredningsdetaljer vara en stor del av arbetet. Om man inte vill anlita en inredningsarkitekt, finns det bra tips och råd för en inredning i harmoni och hur man placerar ljuskällor, möbler, eller hur man använder smarta tips om tak, fönster och väggar. Det är även viktigt att inte övermöblera, för att rummet inte ska se för litet ut. Inredning ska vara en personlig stil som man trivs med, men samtidigt vara snygg, enkel och funktionell.

kalle