Slipa ditt arkitektoniska golv

Last modified date

Om du brinner för arkitektur och golv har du kommit till rätt ställe. Golvet är en av de mest grundläggande arkitektoniska delarna av ett hem och kan inge elegans och personlighet. Det kan sätta tonen i rummet och ge en behaglig komfort under fötterna.

Det finns en rad trender som ger dig inspiration:

  • Industriellt
  • Retro
  • Klassiskt
  • Japanskt
  • Nordiskt

Välj ett tidlöst trägolv

Trägolv är utan tvekan ett tidlöst val av golv som fungerar i de flesta arkitektoniska sammanhang. Inte nog med det, trägolv är unika på det sättet att trä är ett levande material och det är detta som gör materialet så charmigt. En del kanske tvekar med att välja trägolv, inte för att det ser oestetiskt ut, utan för att det kräver lite mer jobb än andra typer av golv. Eftersom trägolv ofta finns i blickfånget kommer fläckar och slitet att gradvis märkas, även om det kanske inte direkt är medvetet. Av denna anledning blir många efter en golvslipning positivt överraskade av resultatet. Golvet kan upplevas som nytt och förvandlat då alla fläckar, missfärgningar och repor försvunnit.

När det gäller golvslipning är den bäst lämpade för uppgiften K3 Golv eftersom de aldrig kompromissar med kvalitén och erbjuder fantastiska priser. Du behöver därför knappast undvika trägolv om du skulle oroa dig för dyra underhåll. Faktum är att det inte har någon betydelse om du väljer massiva plankgolv eller klassiska furugolv – allt kan slipas för att återfå sin charm. Plankgolv kan klara sig i upp till 10 år utan att slipas medan furugolv kräver slipning vart femte år. Ju hårdare golvet är desto längre tid klarar det sig utan en slipning.

Alla golv är unika

Oavsett om du vill ha hjälp med att slipa ett parkettgolv eller om du vill slipa trägolv av massiv plank så kan du vara säker på att vi gjort det förut. Trä är ett levande material och alla golv är unika men tack vare att vi har arbetat med så många olika typer av golv kan vi genomföra ditt projekt snabbt och effektivt.

Passar i vilken stil som helst

Oavsett om den arkitektoniska stilen är klassisk, modern eller futuristisk, så kan trägolv passa in med valfritt tema och stil. Det viktigaste är att skapa ett enhetligt intryck. Ett tips är att blanda och matcha trägolvet med trämöbler och med prylar som till exempel en vintagelampa av trä. Det här hjälper dig att skapa en enhetlig och sammanhängande stil. Ännu ett tips är att använda ett liknande trägolv på uteplatser för att skapa en kontinuitet mellan din trädgård och huset.

kalle